بهترین راههای تشخیص بیماری قلبی
قلب یکی از عضلات بدن است و بیماری قلبی اصطلاحی است که برای توصیف مجموعه شرایطی بکار میرود که قلب را تحت تاثیر قرار دادهاند. بطور کلی بیماریهای قلبی شامل موارد زیر است:
1. بیماری عروق قلبی مانند عروق کرونر
2. مشکلات ضربان قلب و آریتمیهای قلبی
3. بیماریهای مادرزادی قلب
4. بیماریهای مربوط به دریچههای قلب
5. بیماریهای مربوط به عضلات قلب (کاردیومیوپاتی)
6. عفونت در قلب
اگر نشانه هایی از بیماری قلبی در خود یا اطرافیانتان مشاهده کردید؛ و ساکن اصفهان هستید میتوانید با مراجعه به کلینیک دکتر امید هاشمی فرد متخصص قلب و عروق(فلوشیپ فوقتخصصی بالون آنژپلاستی) و با استفاده از دقیق ترین روشهای تشخیصی به بیماری خود پی برده به درمان آن بپردازید. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر به شماره تلفن 32240934 - 031 تماس حاصل فرمایید.
در صورتی که از بین علائم بالا، درد قفسه سینه، تنگی نفس و احساس غش و ضعف دارید بهتر است سریعا به مراکز اورژانسی قلب مراجعه نمایید. با توجه به گستردگی مشکلات مربوط به قلب، روشهای تشخیصی نیز به تبع آن متنوع و اختصاصی شدهاند. از جمله روشهای تشخیص مشکلات قلبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. الکتروکاردیوگرام
الکتروکاردیوگرام یا همان نوارقلب به سنجش فعالیت الکتریکی قلب میپردازد. در حقیقت قلب در هر ضربان میزان بسیار کمی جریان الکتریکی تولید میکند که میتوان با اتصال یکسری ابزار مخصوص به دستها، پاها و سینه به ثبت آنها پرداخت. هر نوار قلب دو نوع اطلاعات در اختیار پزشک قرار میدهد:
- با اندازهگیری فاصلهی زمانی بین هر ضربان، مدت زمان عبور جریان الکتریکی از یک بخش قلب به بخش دیگر آن را مشخص میکند. این زمان میتواند نشان دهد که فعالیت الکتریکی قلب نرمال، کند، تند یا نامنظم است.
- با اندازهگیری مقدار جریان الکتریکی در طی فعالیت قلب میتوان فهمید آیا بخشی از قلب بزرگتر از حد طبیعی است یا بیش از اندازه کار میکند یا نه.
2. اکوکاردیوگرام
در این روش با استفاده از امواج صوتی میتوان به بررسی ساختار درونی قلب پرداخت. در این روش، فرد متخصص یک دستگاه را که Phone نام دارد را روی بخش جلویی سینه و جایگاه قلب میگذارد و به ثبت تصاویر از قلب میپردازد. این روش میتواند تقریبا هر بیماری مادرزادی در قلب و مشکلات عضلات قلب را تشخیص دهد.
3. تصویر اشعه ایکس از قفسه سینه
تصویر حاصل میتواند اطلاعاتی در مورد ریهها و اندازهی قلب و شکل آن در اختیار پزشک قراردهد. میزان اشعه استفادهشده به اندازهی یکپنجم مقداری است که هر فرد سالیانه از محیط طبیعی خود دریافت میکند. این مقدار به اندازهای پایین است که مشکل چندانی را در درازمدت ایجاد نخواهدکرد.
4. آنژیوگرافی قلب و کاتتریزاسیون
کاتتریزاسیون فرایندی است که بوسیلهی آن میتوان اطلاعات مستقیمی از فشارخون و الگوی جریان خون در رگها و قلب بهدست آورد. در این روش از طریق ورود یک لوله به سیاهرگی در پا، بازو یا گردن، مادهای بعنوان مادهی حاجب به داخل رگ تزریق میشود. این ماده در مقابل تابش پرتو ایکس تصویری ایجاد میکند. این تصویر با دستگاه ثبت میشود و با استفاده از آن میتوان الگوی حرکت خون و رگهای بسته و مکان انسداد را میتوان مشخص نمود.
5. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام-آر-آی یا MRI)
در این روش با استفاده از امواج مغناطیسی برای بررسی قلب، رگهای خونی متصل به قلب و ششها استفاده میشود. در این روش، فرد بر روی یک میز به مدت نیم تا یک ساعت بصورت کاملا ثابت دراز میکشد و در محفظهای که میدان مغناطیسی تولید میکند وارد میشود. این محفظه ممکن است کمی برای افراد مختلف، حتی بزرگسالان آزاردهنده باشد.
6. سیتی اسکن (CT scan)
در این روش با استفاده از پرتو ایکس و تصویربرداریهای مداوم، یک فیلم از ناحیهی موردنظر به دست میآید. این روش سریعتر از MRI است و میزان اشعه ایکس استفادهشده به اندازهی یک آنژیوگرافی است.
7. مانیتور هولتر
مانیتور هولتر راهی است که به ثبت تکتک ضربات قلب برای 24 یا 48 ساعت میپردازد. این روش مانند ثبت نوار قلب است اما به دلیل اینکه در 24 ساعت یا بیشتر صورت میگیرد، نیاز به یک دستگاه هولتر همراه خواهدبود که بوسیلهی رابطهایی به سینه اتصال دارد. فرد به انجام فعالیت معمول روزمرهی خود میپردازد و هولتر به ثبت فعالبت الکتریکی قلب میپردازد.
در نهایت پزشک با بررسی نتایج ثبتشده میتواند به تشخیص مشکلاتی بپردازد که در نوار قلب حالت استراحت (که در مطب تهیه میشود) خود را نشان نمیدهند. میتوان این اطلاعات را بصورت آنلاین نیز با پزشک در میان گذاشت.
8. تست ورزش
این تست به بررسی ریتم ضربان قلب و استقامت قلب در حین ورزش میپردازد. فرد بر روی یک تردمیل میدود یا یک دوچرخه ثابت را میراند و در حین انجام این حرکات، دستگاه به ثبت نوار قلب میپردازد. این روش اطلاعاتی از تاثیر ورزش بر فشار خون، ضربان و عضلات قلب در اختیار پزشک قرار میدهد. گاهی ممکن است مجبور باشید داخل یک لوله تنفس کنید تا وضعیت تنفسی شما نیز مورد بررسی قراربگیرد.
9. مطالعات الکتروفیزیولوژیکی
نوع ویژهای از مطالعهی کاتترازیسیون است که بجای بررسی جریان خون در رگ، به بررسی فعالیت الکتریکی و ضربان قلب میپردازد. این روش برای بررسی آریتمیهای قلب بکار میرود و میتواند قسمتی از قلب را که مسئول آریتمی است را مشخص کند. همچین برای بررسی تاثیر داروهای تجویزشده و یا نیاز به روشهای درمانی جدید میتوان از این روش استفاده کرد.
10. نمونهبرداری بافتی از قلب (بیوپسی قلبی)
این روش زمانی بکار میرود که احتمال وجود پروتئینهای غیرطبیعی مانند آمیلوییدها، وجود پاتوژنهایی مانند ویروسها و بررسی پیوند قلب ممکن است استفاده شود.
برای کوچک شدن پروستات میتوان از طریق هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی اقدام نمود. به این صورت که ابتدا کاتتر مخصوص از کشاله ران راست، وارد شریان پروستات شده و پس از آنژیوگرافی محل مورد نظر، تزریق ترکیب مواد مسدود کننده، به داخل شریان پروستات انجام می شود. این عمل، آمبولیزاسیون شریان پروستات نام دارد که در کلینیک های قلب و عروق اصفهان نیز قابل انجام میباشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، جنب بیمارستان سینا ، بن بست شهریار ، مجتمع پزشکی مجید ، طبقه همکف
تلفن : 32240934 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مهمترين علائم بيماری های قلبی
تاریخ انتشار : 1399-11-26تاریخ بروز رسانی : 1399-12-09 -
نارسایی قلب یا نارسایی احتقانی قلب چگونه تشخیص داده میشود؟
تاریخ انتشار : 1399-11-08تاریخ بروز رسانی : 1399-11-11 -
آیا پرولاپس دریچه میترال خطرناک است؟
تاریخ انتشار : 1399-12-04تاریخ بروز رسانی : 1399-12-08
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .